Alanya Properties

English (United Kingdom)Nederlands - nl-NLDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Norsk bokmål (Norway)Svenska (Sverige)Finnish (Suomi)Danish(DK)Turkish (Turkiye)Arabic (العربية الموحدة)Russian (CIS)
Fakta om Antalya
  Turkey

Antalya (tidligere kendt som Adalia eller Attalia) er en storby på middelhavskysten i det sydvestlige Tyrkiet og hovedbyen i regionen af samme navn og er omgivet af bjerge. Massive investeringer i turisme siden 1970’erne har gjort byen til et yndet turistmål.

Historie
Det er usikkert hvornår området ved Antalya blev beboet første gang. Man mener at Kong Attalos II af Pergamon fandt byen omkring 150 f. Kr. Og kaldte den Attalia og gjorde den til base for rigets mægtige flåde. Men udgravninger ved Dogu Garali har afsløret fund som stammer helt tilbage fra ca. 300 f. Kr. Hvilket antyder at byen blev grundlagt tidligere end hidtil antaget. Antalya blev en del af Romerriget da Kong Attalos II testamenterede sit rige til romerne i 133 f.kr. Byen blomstrede op igennem romertiden.

Kristendommen nåede stedet i det ant et århundrede hvor Antalya blev besøgt af Apostlen Paulus som det fremgår af Apostlenes Gerninger: “Og da de havde talt Ordet i Perge, droge de ned til Attalia” (14:25)

Antalya var en stor by i det Byzantinske rige og var hovedstad i den byzantiske provins Karabisianoi som bestod af lilleasien og de Ægæiske øer. Da Kejser Johannes II i 1118 tiltræder som kejser er Antalya en lille udpost mod tyrkerne som kun kan nås fra havet men i de følgende år driver Johannes II tyrkerne væk og forbinder igen byen med resten af emperiet.

Byen og den omkringliggende region blev erobret af Selsjukkerne tidligt i det 13. Århundrede og Antalya blev nu hovedstad i den tyrkiske provins Teke (1321-1423) indtil den blev erobret af Osmannerne. Den arabiske omrejsende Ibn Battuta som kom til byen mellem 1335-1340 bemærkede:
 

  Turkey

”Fra Alanya drog jeg videre til Antalya, en meget smuk by. Den dækker et enormt område og er blandt de allermest attraktive byer man kan finde overhovedet, ud over at være meget befolket og stor. Hvert folk bor i hvert sit kvarter. De kristne købmænd bor I et kvarter af byen der er kendt som Mina (porten), som er omkranset af en mur hvor porten bliver lukket udefra om natten og under fredagsbønnen. Grækerne som var byens tidligere indbyggere bor i et kvarter for dem selv i et andet kvarter, jøderne i et tredje og Kongen og sit hof og mamelukker i et fjerde kvarter, hvert af disse kvarterer er omkranset af en mur på samme måde. Resten af muslimerne bor i hovedbyen. Rundt om hele byen og de nævnte kvarterer er der en anden stor mur. I byen er der frugtplantager hvor der produceres gode frugter, inklusiv en beundringsværdig slags abrikos som de kalder Qamar ad-Din som har en sød mandel i sin kerne, denne frugt bliver tørret og eksporteret til Egypten hvor den er anses for at være yderste luksus.”

I Anden havldel af det 17. Århundrede skrev Evliya Çelebi at byen havde 3000 husstande i 20 tyrkiske og 4 græske kvarterer. Byen var vokset ud over bymurene og i havnen skulle der ligge 200 både.

I 1800-tallet var Antalya, på lige fod med det meste af resten af Anatolien, styret af en såkaldt ”Derebey” (proprietær) som boede tæt på Perge.

Igennem det 20. Århundrede steg befolkningstallet i Antalya da tyrkere fra Kaukasus og Balkan flyttede til Anatolien. I år 1911 boede der 25.000 indbyggere, inklusive mange kristne og jøder som stadig boede i separate kvartere. Byen var i en kort periode besat af Italien fra slutningen af første verdenkrig, til dannelsen af den tyrkiske republik i 1923.

Etymologi
Iflølge myten beordrede Kong Attalos II af Pergamon sine mænd til at finde ”himlen på jorden”. Efter omfattende søgearbejde opdagede de Antalya regionen hvor de ombuggede byen og gav den navnet Attaleia som senere blev til Adalia og Antalya

Befolkning:
Ifølge folketællingen a 2007 har Antalya en befolkning på 775.157 (388.133 mænd og 387.024 kvinder). Storbyområdet har dog mere end en million indbyggere om vinteren, hvilket forøges betydeligt om sommeren da det ikke kun er et populært feriemål for udlændninge, mange tyrkere holder også ferie i byen.

Geografi
Antalya ligger i sydvest Anatolien på middelhavskysten, ca. 540 km. Fra Ankara, 730 km fra Istanbul, 570 km. fra Adana og 470 km. Fra Izmir. Taurusbjergene som løber parallelt med middelhavet betyder at Antalya er omkranset af bjerge ind mod land som skærmer byen mod blæst. Klimaet er et typisk middelhavsklima med varme tørre somre og lune regnfyldte vintre. 300 dage om året er der solskin og badetemperaturen er mellem 15 grader og 28 grader og lufttemperaturen kan blive op til 40 grader i juli og august.

Økonomi
Økonomien i Antalya er afhængig af turisme, landbrug, handel og en smule industri. Landbrugsproduktionen inkluderer vitrusfrugter, bomuld, blomster, oliven og bananer. Antalyas grøntsags- og frugtproduktion dækker 65 % af tyrkiets efterspørgsel på dette.

Turisme
Historiske seværdigheder, underskøn natur og en central placering på den tyrkiske riviera har gjort Antalya lufthavn til en af de travleste i middelhavsområdet. Kaleiçi, det restaurerede historiske centrum af byen, med dets hoteller, barer, natklubber, restauranter og shoppingmuligheder, bevarer den historiske karakter af byen.

Restaurationen vandt ”the golden apple tourism price”

I Byen er der seværdigheder af pamfylisk, lykis og hellenistisk karakter men primært romersk, byzantinsk, seljukisk og Osmannisk karakter. På Cumhuriyet torvet, byens hovedtorv, er der lejlighedsvis udendørs udstillinger og forestillinger. Kaleiçi, med smalle brostensbelagte og historiske tyrkiske og græske huse er Antalyas gamle centrum, nu er der primært hoteller, souvenirbutikker og barer. Nye hoteller, så som Sheraton, er at finde langs kysten.

Uddannelse
Der er omkring 12.000 undervisere i Antalya og omkring 275.000 studerende og Akdeniz universitet ligger i byen.

Festivaller og begivenheder
- En antal sportsbegivenheder inklusiv motorløb
- Antalya Golden Orange Film Festival: Tyrkiets største nationalw filmfestival, i slutningen af september
- International Eurasia Film Festival: Årlig international film festival
- Antalya Festival: september
- Mediterranean International Music Festival: october, 6 dage
- Antalya International Folk Music and Dance Festival Competition: sidste weeken I august
- Aspendos International opera and Ballet Festival: juni og juli
- Blomster Festival: maj

Primære seværdigheder
Antalya har mange strande inklusiv Konyaalti, Lara og Karpuzkaldiran. Hvis man er til udfoldelser om vinteren som skisport eller snowboarding er dette muligt i Beydağları ogSaklikent som ligger tæt på Antalya. Der er et stort antal moskeer, kirker, Madrassas, hamamer osv. I byen.

Historiske Seværdigheder i centrum
- Kaleici: byens historiske centrum
- Oldtidsmonumenter: såsom Bymurene, Hıdırlık tårnet og Klokketårnet.
- Hadrians Port: bygget i det andet århundrede
- Kesik minareten: Engang var der en Byzantinsk kirke, senere konverteret til moske
- Yivli Minareten: Bygget af Selsjukkerne, dekoreret med mørkeblå og turkise fliser, i dag byens vartegn

Museer:
Antalya Museum: Prisvindende Arkæologimuseum
Kaleici Museum: Åbnede i 2007 af ”Mediterrenean Civilizations Reseach Center”

Transport
Der er en meget velfungerende infrastruktur i Antalya og der er blandt andet moderne sporvogne. Den nemmeste måde at komme til Antalya på er med fly, der kan også køres til Antalya, færgeruter er stadig under udvikling. I 2007 åbnede en ny terminal i lufthavnen.

Busser
Bussystemet som betjener kommunen bliver opereret af et privat transportfirma, der kan betales med kontanter, men i 2010 indførte man det såkaldte Halkkart som er et kortsystem som vi kender det fra rejsekortet i Danmark

Tog
Der er et meget velfungerende sporvognssystem i Antalya som løber fra Antalya Centrum, langs hovegaden til Kalekapisi centrum, Hadrians port, Karaalioglu Park og endder ved Talya Otel. I 2009 åbnede også en linie fra busstationen i nordvest, til zoologisk have og til forstadsområderne.

 

Villaer til salg i Tyrkiet

Ejendom til leje i Tyrkiet

Hurtig Søgning

YOUAREHERE  : Home Om Tyrkiet Antalya

Hvis du leder efter ejendomme i Tyrkiet af højeste kvalitet, er du kommet til det rette sted;

vi tilbyder de allerbedste lejligheder, Penthouses og Villaer i Alanya og resten af Tyrkiet.

valign="top" width="400">

Alanya Properties Apartments for sale in Alanya? Hvor Kontakt

Vil du købe eller leje en lejlighed i Alanya?

Middelhavsperlen er en af Tyrkiets mest populære rejsemål, og et besøg i Alanya vil give dig svaret på hvorfor over en million turister besøger Alanya hvert år.

Merkez Mah,

Kocaosman Sok
Prestige Residence C Blok
Tosmur / Alanya
Turkey

+90 (242) 511 11 17

+90 (532) 300 53 08

info@alanyaproperties.com
www.alanyaproperties.com

Property in Turkey, Property web design