Alanya Properties

English (United Kingdom)Nederlands - nl-NLDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Norsk bokmål (Norway)Svenska (Sverige)Finnish (Suomi)Danish(DK)Turkish (Turkiye)Arabic (العربية الموحدة)Russian (CIS)
Gazipasa - Yleistietoa

 

 
   

Gazipaşa on kylä Antalyan läänissä Välimerenrannalla, 180 km päässä Antalyasta itään. Gazipaşa on rauhallinen kylä, joka on kuuluisa sen viljelemistä banaaneista ja appelsiineista. Gazipaşan naapuri kaupunkeja / kyliä ovat Alanya lännessä, Sariveliler pohjoisessa ja Anamur etelässä.

Gazipaşaa kutsuttiin aiemmin nimellä Selinus, joka myöhemmin muuntautui Selintiksi Turkin alkuaikoina.

Maantiede

Gazipaşa sijaitsee Välimerenrannan jaTaurus-vuoristojen välissä. Vuoren korkeimmilta paikoilta on löydetty esihistoriallisia eläinten jäännöksiä (kotilollisia mereneläviä). Asian selittää se, että ennen Taurus-vuoristojen muodostumista alue oli meren peitossa. Alanyan jälkeinen rantatie on kapea ja mutkikas tehden Gazipaşaan Antalyasta päin kulkemisen hankalaksi, puhumattakaan kaupungeista, jotka sijaitsevat kauempana idässä (seuraava kaupunki on Anamur, joka on n. 80km päässä. Ajomatka sieltä Gazipaşaan kestää n. 2 tuntia) Taurus vuoristojen kivikkoiset rinteet ovat usean käärme-, skorpioni- sekä muiden vaarallisten eläinlajien elinympäristö. Rantaviiva on lähes 50km pitkä, jonka rannoista n. puolet ovat hiekkarantoja, ja puolet kivikkoisia, mutta joita silti käytetään uimiseen. Rannoilla pesivät merikilpikonnat. Kyseisille alueille on annettu rakennus kielto, näiden kilpikonnien suojelemiseksi.

Paikallinen talous on riippuvainen maataloudesta. Maata käytetään hedelmien ja vihannesten viljelyyn, erityisesti sitrushedelmien ja banaanien. Lähivuosina on rakennettu myös useita kasvihuoneita, joissa kasvatetaan mm. kurkkuja, mansikoita sekä artisokkia ympärivuoden. Korkeammalla vuoristossa kasvatetaan myös viljaa sekä eläimiä. Alueella harjoitetaan kalastusta sekä metsätaloutta, mutta ei teollisuus mielessä. Paikallista valtuustoa kontrolloi keskustavasemmiston CHP, jonka nykyinen pormestari on Cemburak Özgenç.

Gazipaşa ei ole vielä kokenut samanlaista turistibuumia kuin naapurikaupunki Alanya, mutta sinne ollaan rakennettu venesatama jahdeille, sekä lentokenttä, joiden myötä turistien määrän oletetaan lisääntyvän.

Uusi lentokenttä palvelee Alanyan ja Yesilozin matkailijoita.

 

 

 


 

 

Historia

Alueella on pitkä historia, on olemassa todisteita Heettiläisten asutuksesta 2000 eKr ja oletetaan, että alueella on ollut asutusta jo ennen heettiläisiä. Muinainen antiikinkreikan aikainen kaupunki, Selinus perustettiin kyseiselle alueelle River Kestroon (nykyään kutsutaan nimellä Hacimusa) n. vuonna 628 eKr osana Cicilian kuningaskuntaa. Vuonna 197 eKr. alue luovutettiin Roomalaisilla ja ensimmäisenä vuosisatana keisari Trajan kuoli tällä alueella matkatessaan Välimerenrantaa pitkin. Keisarin seuraaja Hadrian vei ruumiin haudattavaksi Roomaan. Jonkin aikaa kaupunkia kutsuttiin nimellä Traianapolis.

Roomalaisia seurasi Byzantit, jotka menettivät aluen Seldzukeille vuonna 1225. Vuonna 1472 aluetta hallitsi Ottomaanit ja sen aikainen sulttaani Mehmet II.

Argeologiset tutkimukset jatkuivat vuonna 2004, kun tiimi tutkijoita Floridan yliopistosta löysi pienen pronssisen patsaan, joka esitti Pegasusta. Patsas on peräisin vuodelta 300 eKr. ja on tällä hetkellä esillä Alanyan museossa.

 

 

 

Huvilat myytävänä Turkissa

Etsi asuntoja

YOUAREHERE  : Home Tietoa Turkista Gazipasa
Alanya Properties Asunto Alanyasta? Käyntiosoitteemme Yhteystietomme

Jos etsit ylellistä ja korkealaatuista asuntoa Turkista, Alanya Properties löytää juuri sinulle sopivan asunnon. Meillä on laaja valikoima asuntoja, villoja sekä kattohuoneistoja, jokaisen budjetin mukaan. 
Löydätte meidät myös facebookista! Käy tutustumassa ja tykkäämässä!

Ostaisitko asunnon Alanyasta?  Etsitkö vuokra-asuntoa Alanyasta?

Alanya on yksi suosituimmista lomakohteista Turkissa. Tästä johtuen 1,000,000 turistia lomailee Alanyassa vuosittain.

Merkez Mah,
Kocaosman Sokak

Prestige Residence C Blok
Tosmur / Alanya
Turkki
+90 (242) 511 11 17
+90 (532) 300 53 08

info@alanyaproperties.com
www.alanyaproperties.com

 

Property in Turkey, Property web design