Alanya Properties

English (United Kingdom)Nederlands - nl-NLDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Norsk bokmål (Norway)Svenska (Sverige)Finnish (Suomi)Danish(DK)Turkish (Turkiye)Arabic (العربية الموحدة)Russian (CIS)
Fakta om Gazipasa

Gazipaşa är en stad och ett distrikt i Antalya provinsen vid Medelhavskusten i södra Turkiet, 180 km öster om staden Antalya. Gazipasa är ett lugnt område på landsbygden känt för sina bananer och apelsiner. Gazipaşa distriktet gränsar till Alanya från väster, Sarıveliler från norr och öster om Anamur.

Det gamla namnet var Gazipaşa Selinus, som muterat till Selinti tidigt i turkiska period.

Geografi

Distrikt Gazipaşa står på en smal kustremsa mellan Medelhavet och de mäktiga Taurusbergen bakom (den högsta punkten är 2253m "Deliktaş."Du kan hitta förhistoriska djur återstår (skalade havs djur) runt högsta pungt på berget, för innan Taurusbergen (den paleozoiska Age ), toppar dessa vattnet. Kustvägen är smal och slingrande nära Alanya, vilket gör Gazipaşa avlägnad och det är svårt att komma åt från Antalya och ännu mer från längre österut (det är 80 km till nästa stad Anamur men det tar två timmar att köra ). Den steniga sluttningar är förmodligen hem till ett stort antal ormar, skorpioner och andra farliga djur. Det finns 50 km kust, varav omkring hälften är sandstränder och även den steniga väghar små vikar som används för bad. Stränderna i Gazipaşa används som boplatser av havssköldpaddor Caretta. Konstruktion är förbjudet i dessa områden och havssköldpaddan. Detta innebär att dessa stränder är ännu tystare.

Den lokala ekonomin är beroende av jordbruk, marken kustremsan används för odling av frukt och grönsaker, speciellt citrusfrukter och bananer. Under de senaste åren ett stort antal växthus byggts för att producera grödor som gurkor, jordgubbar och kronärtskockor året runt. Några korn odlas också och djuren betar högre i bergen. Det finns också några skogsbruk och fiske, men ingen industri. Kommunen styrs av center-vänster CHP. Sin nuvarande borgmästare är Cemburak Özgenç.

Gazipaşa har inte upplevt den turismen som närliggande staden Alanya, men det är nu arbetar för att locka turister till bygden genom att bygga en småbåtshamn och en internationell flygplats. Bland turistattraktionerna finns några platser från antiken, grottor, stränder, bergsvandring.

Den nya Gazipasa flygplats kommer att tjäna turist ekonomierna Alanya och Yesiloz.

Historia

Detta är en del av världen med en lång historia, det finns tecken på hetiten uppgörelse som går tillbaka till 2000 f.Kr., och det antas att denna kust har avgjorts långt tidigare. Den antika grekiska staden Selinus grundades här floden Kestros (idag kallat Hacımusa) med 628 f.Kr., som en del av kungariket Kilikien. I 197 f.Kr. området gick i händerna på de gamla romarna, och i 1: a århundradet kejsaren Trajanus dog här efter insjuknandet, medan han reste längs Medelhavskusten. Hans kropp togs av hans efterträdare Hadrianus för begravning i Rom och under en period staden hette Traianapolis.

Romarna var efterträddes av bysantinerna, som förlorade området till seldjukerna "Ala" ad-Din Kay-Qubad år 1225. Under den del av Anatolian turkiska beyliks kusten inklusive Selinti kontrollerades av Karamanoğlu klanen i Konya och togs i det ottomanska imperiet år 1472 av Gedik Ahmet Pascha, militära befälhavare av Sultan Mehmet II. Det 17-talet resenären Evliya Çelebi poster Selinti som en grupp av 26 byar, med en välbevarad moské vid havet tillsammans med en brygga för båtar till Cypern, och gröna bergen bakom.

Arkeologiska undersökningarna fortsätter och under 2004 ett team från Florida State University fann en liten bronsstaty Pegasus som går tillbaka till 300 f.Kr. i vattnen utanför Gazipaşa, det är nu i museet i Alanya. Vi kan lista slotten i Gazipasa som Selinus, Iotape, Lamus (Adanda), Nephelis och Antiochia AD CRAGUM.

 

 

Villor till salu i Turkiet

Egendom Snabbsökning

YOUAREHERE  : Home Om Turkiet Gazipasa
Alanya Properties Lägenheter till salu i Alanya Läge Contact Information
Om du letar efter en bra och hög kvalitet egendom i Turkiet, leta inte längre en till Alanya Properties. Vi erbjuder ett urval av lägenheter, villor och penthouses i Alanya i vår portfölj, som innehåller några fastigheter i Turkiet. Köpa lägenhet i Alanya? Eller hyra en lägenhet i Alanya?
Alanya är en av det främsta resmålen i Turkiet. Det är därför över 1.000.000 turister besöker Alanya varje år.
Merkez Mah,
Kocaosman Sok
Prestige Residence C Blok
Tosmur / Alanya
Turkiet
+90 (242) 511 11 17
+90 (532) 300 53 08

info@alanyaproperties.com
www.alanyaproperties.com
Property in Turkey, Property web design